ضوابط اجرای سیستم ارت و چاه ارت:
نحوه اجرای سیستم ارت جهت رعایت سیستم TN-C-S در داخل ساختمان و T-T در شبکه عمومی و ایجاد تناسب بین این دو به نحویکه مشکلی از جهت ایمنی ساکنین و شبکه پیش نیاید به شرح بندهای زیر عمل می شود.
1- لازم است اتصال زمین مطابق بند (6-5) و لحاظ نمودن آخرین پیشرفتهای روز در زمینه احداث چاه ارت (استفاده از بنتونیت و سایر مواد کاهش دهنده مقاومت) با مقاومت حداکثر 2 اهم اجرا شود.
IEC-60100) و (VDE-0140 در اینصورت میتوان با همبندی شمشهای نول و ارت در محل تابلوی کنتور مشترکین، هم برای ارت کردن سیستم داخلی و هم برای زمین کردن بدنه تابلو، از اتصال زمین واحدی استفاده نمود.
2- لازم است مقدار مقاومت اتصال زمین توسط مهندس ناظر و نماینده شرکت برق اندازهگیری شود و از پذیرفتن ارت های با مقاومت بالاتر از 2 اهم جداً خودداری گردد. (به دلیل آنکه بیخطر بودن روش فوق بستگی بسیار زیادی به این مطلب دارد.)
3- در داخل ساختمان لازم است همبندی بنحو مؤثری رعایت شود و المان های فلزی موجود در سازه با روش مناسب، اتصال الکتریکی مورد نیاز را داشته باشند تا در صورت بروز هر گونه اشکال احتمالی روی شبکه عمومی برق، امکان بروز حادثه برای ساکنین وجود نداشته باشد.
4- لازم است موارد فوق برای تمامی منازل، مغازهها، واحدهای صنعتی و بطور کلی هر گونه متقاضی (بدون در نظر گرفتن متراژ و تعداد طبقات) انجام شود.
5- لازم است اندازهگیری مستمر ارت های نصب شده در ساختمان ها حداقل سالی یکبار انجام گردیده و در صورت بالاتر بودن از استاندارد نسبت به اصلاح ارت اقدام گردد. مسئولیت انجام این کار با مالک یا مالکین است و وی میتواند بدین منظور از دفاتر مورد تأیید سازمان نظام مهندسی ساختمان استفاده نماید.